08 Ocak 2007

BAHÇE OTU KAVURMASI


Bahçe otundan daha önce bahsetmiştim. Pazarda satılan karışık bahçe otundan yarım kilo alın.Ama içine kenger yada diğer bir deyişle şevket-İ bostan koymayın (çok zor pişer).Yıkayın ve ayıklayın.Bir baş soğanı ve bir patatesi rendeleyip zeytinyağında kavurun.Bahçe otunuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.Bu aşamada dilerseniz kabuğu sıyrılmış ve küp kesilmiş 2 adet domateside kavurmaya ekleyebilirsiniz.Otlarınız pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra yumurtanızı kırın.İşte size nefis bir Pazar kahvaltısı yada bahar öğleden sonrası ikindi atıştırması.Afiyet bal şeker olsun.

Oylum ÖZMEN

2 yorum:

Tijen dedi ki...

yasasin bayilirim! ot yemeyi özledim. eve dönünce mutlaka ot yapacagim.
ellerine saglik.
tijen

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Yumurtayı ben çok severim otlusunu ilk defa gördüm değişik bir lezzet olmuş ellerine sağlık.
Hoşça kal.