13 Şubat 2007

PAPAZ YAHNİSİ



MALZEMELER

1 kg ceviz büyüklüğünde kesilmiş kuşbaşı kuzu eti
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tarçın
1/3 fincan sirke
2 adet orta boy soğan (yarım halka halinde kesilmiş)
1 baş sarımsak (ayıklandıktan sonra her bir diş dilimlenmiş)


HAZIRLANMASI

Fırınınızı 150-160 dereceye ayarlayın.
Toprak güvecinize etinizi soğanı sarımsağı sirke ve baharatları koyun.Eşit bir yoğunluk olması için karıştırın.
Un ve su ile koyu bir hamur hazırlayın.Hazırladığınız bu hamurla güvecinizin kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıvayın.
Önceden ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirin ve 1-1,5 saat pişirin. Arada (örneğin 30 dakikada bir) güvecinizin yönünü değiştirin.
Kokusunu iyice almaya başlayıncaya kadar pişirin.Kapağını açın ve mutlaka sıcak olarak servis edin.Bu basit yemeğin lezzetine çok şaşıracaksınız.

AFİYET OLSUN

2 yorum:

Mutfakta Omur dedi ki...

Oylum etlerin taaa buradan pamuk gibi oldugu gorunuyor:) ellerine saglik.Hic su koymadin degil mi?

OYLUM dedi ki...

Evet hiç su ve yağ konmuyor ama etler güvecin içinden epey sulu olarak çıkıyor.Şöyle diyebilirim benim 4 yaşındaki oğlum o etleri yalamadan yuttu.