05 Ocak 2007

DEREOTLU VE BEZELYELİ PİLAV


MALZEMELER
1-2 bardak pirinç
2-1 küçük kavanoz bezelye konservesi-salamura suyu iyice süzdürülmüş
3-1 demet dereotu-ince kıyılmış
4-3 bardak soğuk su
5-tereyağı yada sıvı yağ
6-tuz

HAZIRLANMASI
1-pirincinizi ayıklayın ve yıkayıp suyunu süzdürün.
2-yağınızı pilav tenceresine koyup kızdırın.
3-pirinci koyup 1-2 defa çevirin.
4-suyunu koyun.
5-bezelyeleri ve dereotunu ilave edin
6-tuz ve şeker koyun ağzını kapatın ve çok ağır ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.Suyunu tamamen çekince ağzına temzi bir bez örtün tekrar kapağını kapatın 5-10 dakika kadar dinlendirin.


Not : pilavınızın lezzetli olması için ne kadar tuz koyarsanız o kadar şeker ilave etmeyi unutmayın.Ne tür pilav yaparsanız yapın kesinlikle işe yarayan bir yöntemdir.

Hiç yorum yok: