05 Ocak 2007

KABAKLI GELİN

Malesef yılbaşında hazırlayıp sunduğum çok beğenilen ama fotoğrafını çekmeyi unuttuğumuz tatlılardan biri.Bu tarifi geçtiğimiz senelerde yemek ve biz grubunda vermişlerdi.Malesef kimin verdiğini hatırlamıyorum.Çok kolay olmasına ve kabağı çok sevmeme rağmen nedense bir türlü yapmaya fırsat bulamamıştım.

1 paket petibör bisküvi
1 büyük dilim kabak
2-3 adet karanfil
1 paket krem şanti
1 paket krema sertleştirici
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1-1,5 bardak kadar şeker.

Hazırlanması

1-Kabaklarınızı kabuklarından ayırın ve küp küp kesin.
2-Üzerini örtecek kadar şeker, bir fincan kadar su ve karanfil ile birlikte ağır ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
3-Petibör bisküvilerinizi kırın ve dikdörtgen bir borcama koyun.Camın üzerini iyice kaplasın bisküviler.
4-Bisküvileri tatlının suyuyla iyice ıslatın.Tatlının fazla suyunu atın.(yada pasta ıslatmakta kullanabilirsiniz)
5-Tencerenin içindeki kabakları güzelce ezin ve bisküvilerin üstüne mümkün olduğunca aynı kalınlıkta yayın.
6-Krem şantinizi hazırlayın.İçine tarifinde belirtildiği gibi kremayı çırptıktan sonra krema sertleştirici koyun.
7-Krem şantinizi kabakların üzerine yayıp ceviz ile süsledikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: