05 Ocak 2007

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

MALZEMELER

½ kadar iç barbunya
2 adet orta boy patates-tavla zarı gibi kesilmiş
2 adet havuç-tavla zarı kesilmiş
2-3 diş sarımsak-incecik dilimlenmiş
1 baş kuru soğan-yemeklik olarak çentilmiş
1 bardak kadar yemekli hazırlanmış domates
½ demet dereotu-ince kıyılmış (süslemek için)
2-3 adet küp şeker
tuz
zeytinyağı

HAZIRLANMASI

1-Barbunyayı haşlayın ve siyah suyunu atın.
2-Zeytinyağında sarımsak soğan ve havucu kavurun.
3-Domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
4-Barbunya, patates, şeker ve tuzunu koyup barbunyalarla aynı hizaya gelecek kadar suyunuzu koyup tencerenin ağzını kapatıp çok ağır ateşte pişirin.Pişip pişmediğini patates ve havuçlardan kontrol edin.
5-Porselen veya cam kasede oda scaklığında dereotu ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok: