05 Ocak 2007

YALANCI ÇİĞ KÖFTE


3 adet yumurta çırpıldıktan sonra karıştırılarak pişirilmiş.
3 su bardağı köftelik ince bulgur
2-3 adet kuru soğan-incecik kıyılmış yada rendelenmiş
2-3 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
Hazır çiğ köftelik baharat (ya da tuz-karabiber-reyhan-kırmızı biber-isot vs.)
maydonoz -ince kıyılmış
dereotu-ince kıyılmış
zeytinyağı-1 çay bardağı kadar
taze soğan-yaklaşık 1 demet yada ayrım kilo ince kıyılmış.
½ limon suyu (dilediğiniz kadar artırabilirsiniz)

1-Bulgurunuzu ayıklayın yıkayın ve suyunu süzdürün.
2-İçine salçaları, kuru soğanı, baharatınızı (dilediğiniz kadar koyun), limon suyunu ve zeytinyağını ilave edip yoğurmaya başlayın.Sıcak suyu çok yavaş ilave edin ve istediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun.Bu arada bulgur suyu çekerek iyice yumuşayacaktır.
3-Kıvamına geldikten sonra yumurtaları koyun ve tekrar avucunuzun içi ile yoğurmaya devam edin.Yumurtalar iyice karışıp farkedilmez olacak.
4-maydonozu dereotunu ve taze soğanları koyun karıştırın.
5-bu son aşamada çiğ köftenin tadına bakın.Gerekiyorsa bir miktar daha baharat ve limon suyu ilave edin ve karıştırın.
6-Elinizle şekillendirip servis edin.

Hiç yorum yok: