1- 2-3 adet havuç-haşlandıktan sonra soyulmuş ve küp küp kesilmiş
2- 2-3 adet orta boy patates (taze olmasın)-haşlandıktan sonra kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş
3- 2 adet yumurta-haşlandıktan sonra kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş
4- 250 gr kadar kornişon-küp küp kesilip sapları atılmış
5- 1 küçük bezelye konservesi-suyu iyice süzdürülmüş
6- 2 su bardağı ayçiçek yada herhangi bir sıvı yağ
7- 1/2 limonun suyu
8- 1 kahve kaşığı tuz
9- 2 yumurtanın sarısı-içine mümkün olduğunca beyazı karışmayacak
HAZIRLANMASI
1-Sebzelerinizi kornişon ve yumurtanızı mümkün olduğunca bezelyelerle aynı boyda kesmeye dikkat ederek hazırlayın ve karıştırın.
2-Mayonez soğuk sever.Hava soğuk olduğunda kıvamının daha kolay bulur ve kesilme ihtimali azalır. Bu nedenle yumurtalarınız son anda buzdolabından çıkartın. Ama siz gene de mayonezi hazırlamadan önce 1 bardak suyuda buzluğunuza koyarak hazır edin kesilirse kullanırsınız.
3-Yumurta sarılarını tuz ve limon suyu ile çırpın.
4-İçine damla damla sıvıyağınızı ilave edin.Çok az miktarda yağınızı koyun mikserle iyice homojen bir karışım oluncaya kadar çırpın.Mayonez kıvamını alınca bir miktar daha yağ ilave edin.Bu yöntemle dilediğiniz kadar yağ absorbe edebilirsiniz mayonezde.
5-Bu aşamada mayonez kesilebilir.Buzdolabında çok soğuttuğunuz suyu alın 1-2 yemek kaşığı kadar alıp ayrı bir kaba koyun.Suyun üzerine kaşık kaşık mayonezi ilave edin.Kesilmesinin geçtiğini göreceksiniz.
2- 2-3 adet orta boy patates (taze olmasın)-haşlandıktan sonra kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş
3- 2 adet yumurta-haşlandıktan sonra kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş
4- 250 gr kadar kornişon-küp küp kesilip sapları atılmış
5- 1 küçük bezelye konservesi-suyu iyice süzdürülmüş
6- 2 su bardağı ayçiçek yada herhangi bir sıvı yağ
7- 1/2 limonun suyu
8- 1 kahve kaşığı tuz
9- 2 yumurtanın sarısı-içine mümkün olduğunca beyazı karışmayacak
HAZIRLANMASI
1-Sebzelerinizi kornişon ve yumurtanızı mümkün olduğunca bezelyelerle aynı boyda kesmeye dikkat ederek hazırlayın ve karıştırın.
2-Mayonez soğuk sever.Hava soğuk olduğunda kıvamının daha kolay bulur ve kesilme ihtimali azalır. Bu nedenle yumurtalarınız son anda buzdolabından çıkartın. Ama siz gene de mayonezi hazırlamadan önce 1 bardak suyuda buzluğunuza koyarak hazır edin kesilirse kullanırsınız.
3-Yumurta sarılarını tuz ve limon suyu ile çırpın.
4-İçine damla damla sıvıyağınızı ilave edin.Çok az miktarda yağınızı koyun mikserle iyice homojen bir karışım oluncaya kadar çırpın.Mayonez kıvamını alınca bir miktar daha yağ ilave edin.Bu yöntemle dilediğiniz kadar yağ absorbe edebilirsiniz mayonezde.
5-Bu aşamada mayonez kesilebilir.Buzdolabında çok soğuttuğunuz suyu alın 1-2 yemek kaşığı kadar alıp ayrı bir kaba koyun.Suyun üzerine kaşık kaşık mayonezi ilave edin.Kesilmesinin geçtiğini göreceksiniz.
6-Hazırladığınız mayonezi sebzelerle karıştırıp servis edebilirsiniz
24 yorum:
merhabalar...
rus salatası tarifini ararken sizin blogunuza rastladım....çokta iyi olmuş....tarifiniz resimlemeniz süper ellerinize sağlık
çok hoş ve güzel bi tarif ama ben bunlar yerine hazır garnütür alıyorum öyle daha kolay ve güzel basit tafsiye ediyorum hivdaturan
teşekkürler çok güzel açıklamışsınızı tarifi
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
haşlanmış yumurta sarısı ilemi dogranıyor onu merak ettim
rus salatasının ıcıne makarna ve yogurt koyulmuyo muydu???
Merhaba,
evet katı yumurtayı sarısı ile birlikte doğrayabilirsiniz.Bazıları sarısını ayırır ancak ben ziyan olmaması için böyle bir işlem yapmam.
Orjinal tarifinde rus salatasının makarna ve yoğurt yoktur.Makarna ve yoğurt elbette ilave edilebilir ancak bu haliyle gerçek mayonezle yapılan rus salatası değilde makarna salatası olarak adlandırılması daha doğru olur bana göre.
denicem en kısa zamanda muhteşem görünüyo ama mayonezini yapmak endişeye düşürdü beni
çok harika sunum tarifte öyle tşklerrrrrr
Çok teşekkür ederim çok kibarsınız.
teşekkür ederiz bende hazır garnitürle yaparım iyice suyu süzüldükten sonra içine 2-3 kaşık yoğurt 2-3 tane kornişon küp küp kesilmiş koyup yoğurtla karıştırırım. sonra az birşeyde (bir avuç) kısa küçük düdük makarnayı haşlayıp içine ilave ederim sonra bir çorba kaşığı kadar mayonez tamamdır işlem, yemede yanında yat olur :)çok basit öğrencilerin devamlı dolabında bulunmasını tavsiye edeceğim bir salatadır. afiyet olsun.
yumurta bence hoş olmaz görününmü güzel elinize sağlık yinede bence sen bilirsin
SİNEM KOBALIM ben rus salatası yapıyorum ama yumurta koymuyorum
-Deyim yerindeyse ben annemden öğrendim rus salatası yapmayı.Biz koyarız mutlaka.Bir çok yerde de bu şekilde tercih edilip servis yapıldığını gördüm ama Sinem cim bu bir damak meselesi.Mutfakta hayal gücüne sınır olmadığı gibi çeşitlemelerin de sonu yok.Yumurta koymak elbette şart değil ama klasik tarifimde garnitürün içinde mutlaka katı haşlanarak küp kesilmiş yumurta var.Bu yüzden ailemizin gelenekselleşmiş tarifini değiştirmeden aynen aktardım.
Sevgilerimle..
bende yumurta kullanmam bence hoş durmaz benim damak zevkime göre değil,ayrıca görünümü çok güzel
Ben EREN BAKICI cemre ve yasemin ile birlikte hergün yapıp afiyetle yiyoruz.Herkese tatmaları için tavsiye ederim.
eren görüşelim bende gerçek rus salatası severim pembeliprenses
siz turkler rus salatasini yanlis yapiyorsunuz. bizde bu salatada en onemli sey - salam. salam yoksa, haslanmis et. salam, patates, havuc, yumurta, salatalik tursu, bezelye. hepsini kup dogruyorsunuz ve mayonez ile karistiryorsunuz. salamsiz olmaz.
Bu tür yapılan yani sizin tarif ettiğiniş şekilde yapılmış olan salataya bizler İtalyan salatası deriz.Ciddi bir ayrımdır ve ikram yeri kesinlikle farklıdır bizim sofralarımızda.İine et girdiği anda italyan salatası adını alır.
ben daha denemedim. Bugun misafirlerim gelecek yapicam.
Tarif muhtesem gozukuyor, hemen deneyecegim :)
yoğurt ve makarna ile daha iyi bence...
harika bir şey ama yumurtasız tercih ederim çok teşekkür ederim bu kadar güzel bir tarif yok. :)
10 numara demek isterdm ama dqL =D
Yorum Gönder